Usein kysytyt kysymykset (ja vastaukset niihin)

ILMOITTAUTUMISEEN LIITTYVÄT

Haluaisin osallistua, mutta tapahtuma on loppuunmyyty. Voinko ilmoittautua jonotuslistalle?

Emme ylläpidä jonotuslistaa, sillä erityisesti tapahtumaviikolla emme ehdi diilaamaan paikkoja osallistujilta toisille ollessamme raksaamassa reittejä ja vetämässä ratanauhaa. Osallistujat voivat itse ostaa ja myydä osallistumisoikeuksia, jolloin sopivat keskenään maksun suorittamisesta. Tämän jälkeen osallistumioikeuden myyjä ilmoittaa uuden osallistujan tiedot (nimi, sarja, puhnro, email, mahdollinen tiimi/seura) sähköpostitse sini@randombikes.fi. Siirtoja tehdään vain kullekin tapahtumalle ilmoitettuun ennakkoilmoittautumisajan päättymiseen asti! Hyvä osto- ja myyntikanava on esim. Facebookin MTB-enduro Finland -ryhmä.

Olen ilmoittautunut jo aiemmin kilpailuluokkaan X, mutta nyt pyörätyyppini on vaihtunut. Onko luokkaa mahdollista vaihtaa myöhemmin?

Voit vaihtaa luokkaa myöhemminkin. Ilmoita vaihdosta sähköpostitse sini@randombikes.fi, jossa kerrot mitä tapahtumaa sarjamuutospyyntö koskee. Tee muutospyyntö mahdollisimman ajoissa, mutta vasta kun olet varma muutoksesta.

Olen ilmoittautunut tapahtumaan X, mutta nyt olenkin estynyt osallistumaan. Voinko saada rahani takaisin?

Lähtökohtaisesti ilmoittautuminen on sitova, eikä ilmoittautumismaksuja palauteta. Voit kuitenkin myydä paikkasi toiselle osallistujalle. Katso ohjeet paikan myymiseen kunkin tapahtuman sivuilta.

Olen ilmoittautunut Funduro-kisaan, mutten pääsekään osallistumaan. Jos löydän lipulleni uuden ostajan, täytyykö uuden osallistujan osallistua siihen kilpailuluokkaan, johon olen itse ilmoittautunut?

Uuden osallistujan ei tarvitse osallistua juuri tähän samaan luokkaan, vaan voi valita minkä tahansa muunkin luokan. Poikkeuksena vain junioriluokat, eli junioriluokkaan ostettua lippua ei voi suoraan vaihtaa aikuisten kilpailuluokkaan. Tässä erikoistapauksissa varmista tapahtumajärjestäjältä, onko vaihto mahdollinen.

Olen ilmoittautunut Funduro-leirille, mutten pääsekään osallistumaan. Jos löydän lipulleni uuden ostajan, täytyykö uuden osallistujan osallistua siihen tasoryhmään, johon olen itse ilmoittautunut?

Uuden osallistujan ei tarvitse mennä juuri tähän samaan ryhmään, vaan voi valita minkä tahansa muunkin ryhmän. Poikkeuksena vain junioriryhmä, eli aikuisten ryhmään ostettua lippua ei voi automaattisesti vaihtaa junioriryhmään eikä junioriryhmään ostettua lippua aikuisten ryhmään. Näissä erikoistapauksissa varmista tapahtumajärjestäjältä, onko vaihto mahdollinen.

Olen osallistumassa tapahtumaan kaverini/lapseni/puolisoni kanssa. Haluaisimme ajaa yhdessä. Voimmeko saada peräkkäiset lähtönumerot?

Lähtönumerot tehdään ensisijaisesti kilpailuluokittain (jotkin luokat yhdistettynä) ja toissijaisesti sen mukaan, onko osallistuja ilmoittanut ilmoittautuessaan haluavansa ajaa isolla vai pienellä numerolla. Tarvittaessa hyödynnämme myös EBA Ry:n ylläpitämää speed ranking -tilastoa erityisesti pienimpien lähtönumeroiden määrittämiseen. Yksittäisten osallistujien noukkiminen ja listalla kavereiden kanssa lähekkäin siirtäminen olisi kaikki manuaalista työtä, eikä näin ollen ole mahdollista. Jos haluatte vaikuttaa todennäköisyyteen mahdollisimman läheisistä lähtönumeroista, ilmoittautukaa mahdollisuuksien mukaan samaan kilpailuluokkaan, ilmoittautukaa samaan aikaan ja valitkaa sama valinta kysymykseen toivotusta kilpailunumeron suuruudesta. Huomatkaa myös, että kun numerojärjestyksessä suoritettava lähtöleimaus on tehty, voi kaveria jäädä odottamaan ja ajaa koko loppukilpailun yhdessä lähtönumeroista riippumatta.

Voiko huoltaja ajaa yhdessä alaikäisen osallistujan kanssa?

Kyllä voi. Huoltaja saa ajaa alaikäisen osallistujan perässä koko kilpailun. Mikäli huoltaja ei itse osallistu samalla kilpailuun, on hänen ostettava itselleen bike parkin hissilippu. Mikäli huoltaja haluaa sekä ajaa juniorin tukena että osallistua itsekin kilpailuun, kysy lisäohjeita kilpailutoimistosta. Nuorimmat juniorit ajavat aikuisia lyhyemmän kilpailun, joten he myös lähtevät reitille usein viimeisenä. Tällöin omaa kilpailua ajavan huoltajan on huolehdittava siitä, että ehtii ajaa oman kilpailusarjansa vaatiman kilpailureitin annetussa ajassa. 

KILPAILUREITTI JA REITTIKARTTA

En ole aimmin osallistunut Funduro Cup:n kilpailuihin. Kuinka vaikeita reitit ovat?

Reitit ovat vaikeustasoltaan bike parkeista tutun väriluokituksen mukaan pääsääntöisesti sinisiä ja punaisia. Mustia reittejä pyrimme välttämään kokonaan tai vähintään hankalammat kohdat reititetään helpomman kautta. Mitään pakollisia (gap)hyppyjä tai droppeja ei reiteillä ole, vaan kaikki kohdat pystyy ajamaan renkaat maassa. Suosittelemme kuitenkin osallistujillemme aiempaa bike park -kokemusta ennen kilpailuihin osallistumista. 

Milloin reittikartta julkaistaan? Mitä reittejä kilpailuissa ajetaan? 

Reittikartta julkaistaan yleensä päivää ennen kilpailua. Teemme useissa paikoissa joko täysin uusia reittejä kilpailua varten tai ainakin normaalista poikkeavia linjauksia olemassa oleviin reitteihin, joten reitit eivät yksinkertaisesti ole tiedossa aiemmin. Myös kilpailuviikon sääolosuhteet vaikuttavat reittivalintoihin, jolloin päätöstä ei voida tehdä aiemmin. Myöhäisellä julkaisuajankohdalla vähennämme myös "salatreenaamisen" mahdollisuuksia.

Tykkään ajaa metsäreittejä, voisiko näiden määrää lisätä kilpailuissa? En tykkää ajaa bermejä.

Jokaisella osallistujalla on oma käsityksensä siitä, millaiset reitit ovat kivoja ja minkä tyyppistä reittiä osaa ajaa mielestään hyvin. Myöskin jokainen kilpailupaikka on niin maastonmuodoiltaan, maaperältään kuin sääolosuhteiltaankin omanlaisensa. Reitit pyritään valitsemaan niin, että niissä on mahdollisimman paljon vaihtelua, jotta jokaiselle olisi jotakin omiin mieltymyksiin sopivaa.

KILPAILULUOKAT

Täytän tänä vuonna x vuotta. Mihin ikäluokkaan minun kuuluu ilmoittautua?

Ikäluokat määräytyvät syntymävuoden, ei -päivän, mukaan. Näin ollen esimerkiksi tänä vuonna 14 vuotta täyttävä nuori ilmoittautuu 14-16 vuotiaiden sarjaan, vaikka olisikin 13-vuotias vielä kilpailupäivänä. Saman säännön mukaan tänä vuonna 40 vuotta täyttävä voi halutessaan ilmoittautua 40-vuotiaiden sarjaan. Huomaa, että ns. vaikeampaan sarjaan osallistuminen on aina sallittua, eli yli 40-vuotias tai alle 21-vuotias voi aina ilmoittautua myös miesten sarjaan.

Haluaisin itselleni sopivamman kilpailuluokan. Onko luokkia mahdollista lisätä tai onko niiden lisäämistä suunnitelmissa?

Tällä hetkellä kilpailuluokat ovat ne, jotka on ilmoitettu. Haluamme tarjota erityisesti lapsille ja nuorille riittävästi kilpailuluokkia, jotta kilpaileminen olisi riittävän tasaväkistä ja mielekästä. Aikuisten sarjojen osalta teemme muutoksia, mikäli jollekin uudelle kilpailuluokalle tuntuu olevan aiempaa enemmän tarvetta. Esimerkiksi M50-luokka poistettiin muutama vuosi sitten, koska osallistujia oli vain kahdesta kolmeen per kilpailu. Naisten eBike-luokka puolestaan lisättiin, koska sähköpyörällä osallistuvien naisten määrä oli kasvussa erityisesti pohjoisten kisojen osalta.

KILPAILUPAIKKA

Onko kilpailupaikalla mahdollista yöpyä asuntoautossa tai saako alueella telttailla? Saako alueella yöpyvät käyttää kilpailupaikan sosiaalitiloja?

Kilpailupaikkojen infraan liittyvät kysymykset kannattaa osoittaa kunkin kilpailupaikan bike parkille tai muulle alueen toimijalle. Kilpailunjärjestäjällä ei välttämättä ole tietoja majoitukseen tai lisäpalveluihin liittyen.

Missä on lähin ruokakauppa/uimapaikka/pyörähuolto/kukkakauppa/alpakkafarmi?

Kysy googlelta. Kilpailunjärjestäjällä ei useinkaan ole paikallistuntemusta sen enempää kuin osallistujillakaan. Erityisesti kilpailua edeltävinä päivinä olemme niin kiinni reittitöissä, ettemme ehdi toimia tietotoimistona.

PALKINNOT JA SIJOITUKSET

Pääsin palkinnoille, mutta en jaksa jäädä odottamaan palkintojenjakoa. Voinko noutaa palkintoni kilpailutoimistosta ja lähteä kotiin?

Emme estä lähtemästä kotiin, mutta palkinnot ovat noudettavissa vain nousemalla palkintokorokkeelle palkintojenjakotilaisuudessa.

Pääsin palkinnoille, mutta huomasin tämän vasta jo kotiinlähdettyäni. Voitteko lähettää palkintoni minulle tai voinko noutaa sen myöhemmästä tapahtumasta?

Emme toimita palkintoja myöskään jälkikäteen. Palkinnot ovat noudettavissa vain nousemalla palkintokorokkeelle palkintojenjakotilaisuudessa.

Kysyttävää, kommentoitavaa, palautetta? Ota meihin yhteyttä!

Email: sini@randombikes.fi

Puh: 040-6645530