TIIRISMAAN TALVIFUNDUROKUNKKU 6.1.2023 TAPAHTUMAOHJEET

Ensiapunumero tapahtuman aikana: 041 311 6126

OSALLISTUMINEN JA VASTUUT

Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Jokainen kilpailija osallistuu omalla vakuutusturvallaan ja vastaa siitä, ettei toiminnallaan kilpailun aikana aiheuta vahinkoa itselleen, muille tai ympäristölle.

SAAPUMINEN

Kilpailutoimiston osoite on Televisiotie 2, Hollola (Huom! Eri paikka kuin viime vuonna). Pysäköinti teollisuushallien sisäpihalle, katso reittikartta. Toimisto sijaitsee Takami Asian restaurant:n tiloissa, käynti sisäpihan puolelta. Ravintolassa ei ole myyntiä tapahtuman aikana. Toimiston yhteydessä on lämmintä sisätilaa taukoja varten sekä WC:t.

Sarjasi lähtöaikaikkunan auettua saavu noutamaan materiaali (kilpailunumero & SIAC-ajanottolaite) kilpailutoimistolta. SIAC luovutetaan käynnistettynä ja noudettuasi materiaalin voit lähteä suoraan reitille.

AIKATAULU

Ruuhkan välttämiseksi reitillä on eri sarjoille oma aikataulunsa, jonka mukaan kilpailijoiden tulee toimia. Ajo reiteillä ennen oman sarjan suoritusajan alkamista sekä ajoajan päättymisestä kilpailun päättymiseen saakka on kielletty ruuhkan välttämiseksi.

Juniorit: Lähtö 10:30 - 11:00  Paluu 14:00

Naiset, eBike naiset: Lähtö 10:30 - 11:30 Paluu 15:00

Miehet: Lähtö 11:00 - 12:00 Paluu 15:30

eBike miehet: Lähtö 11:30 - 12:30 Paluu 15:30

TOIMINTA REITILLÄ

Noudettuasi SIACin ja kiinnitettyäsi numerolapun voit lähteä reitille omaan tahtiin. Erikoiskokeet ajetaan vapaassa järjestyksessä ja ne saa ajaa niin monta kertaa kuin haluaa ja ehtii. Tutustu torstaina julkaistavaan reittikarttaan ja huomioi että osalle erikoiskokeista / niiltä pois pääsee vain jonkun toisen erikoiskokeen kautta, eli ihan kaikkia erikoiskokeita et voi ajaa useampaa ajokertaa peräkkäin ajamatta välissä muuta.

Erikoiskokeita on 6 kpl (junioreilla 3, saa ajaa halutessaan muutkin mutta niiden aikoja ei huomioida tuloksiin). Erikoiskokeet ovat lumeen tallattuja polkuja, jotka on varattu tapahtuman aikana vain osallistujille. Osa erikoiskokeista sisältää lyhyitä nousuosuuksia. Erikoiskokeet on merkitty PUNAISELLA merkintämaalilla, lippusiimalla sekä opastekyltein. Merkintämaali vastaa endurosääntöjen lippusiimaa, eli sen läpi ei saa oikaista. Erillisiä harjoituksia ei ole vaan jokaiselta ajokerralta tulee aika. Paras aika kultakin erikoiskokeelta lasketaan kilpailijan lopputulokseen.

Ohittaminen erikoiskokeilla on hankalaa, joten jättäkää riittävä väli edellä lähteneeseen. Omaa kilpailusuoritustaan ajavan ei tarvitse väistää takaa tulevaa nopeampaa kuljettajaa. Jos erikoiskokeen suoritus on mennyt pilalle esim. kaatumisen vuoksi, anna takaa tuleville esteetön kulku. Pitkillä erikoiskokeilla on tätä varten pysähdyspaikkoja, jotka on merkitty opastein sille puolelle polkua, jolla puolella pysähdyspaikka on. Erikoiskokeilla tarpeeton pysähtyminen ja ajosuunnan vastainen liikkuminen on ehdottomasti kielletty. Ajolinjat ovat selkeät, joten erityisille speksauskävelyille ei pitäisi olla tarvetta. Oikominen ja reittien muuttaminen on kiellettyä.

Siirtymillä ajetaan tiepohjaa ja polkuja pitkin ja ne ovat merkitty SINISELLÄ merkintämaalilla. Siirtymillä voi liikkua muitakin ulkoilijoita. Polkuosuuksilla ohituspaikkoja on vaihtelevasti - antakaa tarvittaessa tilaa takaa tuleville nopeammille. Polkusiirtymillä on noudatettava merkittyä reittiä. Latujen ylityksessä on väistettävä hiihtäjiä.

Onnettomuustapauksessa osallistujan on autettava loukkaantunutta kanssakilpailijaa parhaan kykynsä mukaan sekä ilmoitettava onnettomuudesta tapahtuman ensiapunumeroon 041 3116126. Tähän numeroon voi ilmoittaa myös ulkopuolisista liikkujista tai vaaralliseksi kuluneista kohdista erikoiskokeilla. Siirtymän varrella on järjestäjän ensiapu- ja huoltopisteenä pakettiauto, jossa on järjestäjän päivystys.

MAALIINTULO JA TULOKSET

SIAC on palautettava kilpailutoimistolle sarjan mukaiseen kellonaikaan mennessä. Tuloksen saamiseksi jokaiselta sarjan erikoiskokeelta on oltava vähintään yksi kellotus. Tulokset päivittyvät nettiin, seuraa Funduro Cupin somea/nettisivuja. Sarjojen nopeimmat voivat noutaa palkinnot kilpailutoimistosta sarjan tulosten valmistuttua.

VARUSTEET

Pakolliset varusteet enduron lajisääntöjen mukaan. Järjestäjä suosittaa lämpöpeitteen (ns. avaruuslakanan) pakkaamista mukaan. Osallistujien on tallennettava ensiapunumero 041 3116126 puhelimeen hätätilanteita varten. Järjestäjä suosittelee 112-sovelluksen asentamista puhelimeen ja sen käyttöön tutustumista. Syrjäisimmälle erikoiskokeelle on matkaa lähimmältä tieltä n. kilometri, joten avuntarpeen paikallistaminen on tärkeää.

Ns. ruuvirenkaiden käyttö on turvallisuuden sekä reitin kulumisen vuoksi kielletty. Ruuvirenkaiksi luetaan sellaiset renkaat, johon on asennettu jotain muita kuin pyörän renkaassa käytettäväksi tarkoitettuja nastoja, piikkejä tai muita liukuesteitä. Maastopyörän nastarenkaiden (sekä tehdasvalmisteiset että MTB-nastoilla itse nastoitetut) käyttö on sallittu.

PALVELUT

Huolto- ja ensiapupisteellä siirtymän varressa pätkien välittömässä läheisyydessä on käytettävissä perustyökalut pyörän pieniin huoltotoimiin. Huoltopisteeseen ei saa jättää omia varusteita ajon ajaksi vaan kaikki on kuljetettava mukana #endurospirit mukaisesti.

TERVETULOA TIIRISMAAN TALVIFUNDUROKUNKKUUN!

Jos on lisäkysymyksiä, niin sähköpostilla (sini@randombikes.fi) tai puhelimella (040-6645530 / Sini) tavoittaa!

t. Sini & Antti

Funduro Cup & Trail Ahead Oy