Funduro-leiri, 28.-29.6.2024


Funduro-leiri järjestetään tänä vuonna juhannuksen jälkeen Jyväskylän Laajavuoressa! Leirillä pääset oppimaan uutta ja hiomaan vanhoja taitoja kokeneempien kuljettajien ohjauksessa sekä tutustumaan Laajiksen reitteihin. Tapaat samalla muita Funduro-kuskeja ja saat vinkkejä siitä, mitä kisaviikonloppuina tapahtuu ja miten kisoissa toimitaan.

Ohjaus tapahtuu tasoryhmissä, joiden tarkemmat kuvaukset löydät alta. Ilmoittautuessasi pääset valitsemaan, mihin tasoryhmään haluat osallistua. Jokaisesta kolmesta tasoryhmästä löytyy oma ryhmä naisille. Muiden ryhmien määrä ilmoittautuneiden mukaan, n. 5 osallistujaa / ohjaaja. Tarkempi ryhmäjako tehdään ilmoittautuneiden perusteella.


Ilmoittautuminen: https://fundurocup.tapahtumiin.fi/fi/

Leiripaikat tulevat myyntiin portaittain. Porrastetulla myynnillä pyrimme selvittämään kysyntää, jotta pystymme palkkaamaan riittävästi ohjaajia ja näin takaamaan jokaiselle osallistujalle onnistuneen leirikokemuksen. 

Ensimmäisessä myyntierässä paikkoja on tarjolla 50kpl, joista 5kpl junioriryhmään.

Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta jos ilmoittautunut on estynyt osallistumaan tapahtumaan. Ilmoittautumisen voi siirtää toiselle henkilölle tapahtumaa edeltävään sunnuntaihin asti ilmoittamalla siitä sähköpostitse sini@randombikes.fi. Kerro viestissä alkuperäisen ilmoittautuneen nimi ja uudelta osallistujalta seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä ryhmä johon haluaa osallistua. Alaikäiseltä osallistujalta lisäksi huoltajan nimi sekä puhelinnumero. Uusi osallistuja ja alkuperäinen ilmoittautuja sopivat keskenään ilmoittautumismaksun suorittamisesta. 

HUOM! Kun tapahtuman alkuun on aikaa kaksi viikkoa tai vähemmän, voi paikan myydä ainoastaan siihen tasoryhmään, johon lippu on alunperin ostettu. 

HUOM! Liikuntaeduilla ostettuja osallistumisia EI voi siirtää toiselle henkilölle (liikuntaedut ovat vain henkilökohtaiseen käyttöön). 


Leiri on kaksipäiväinen ja ohjattua ajoa on molempina päivinä: tällä leirillä keskitytään ajamaan! Leirin hinta 109€/osallistuja, junioriryhmä 85€/osallistuja. Hintaan sisältyy:

  • Ohjattua ajoa kahtena päivänä (opetusaika n. 5-6h/päivä)
  • Videokuvaus ja videon analysointi ryhmissä (ei pakollinen)
  • Photoshoot (lauantaina, opetuksen päätyttyä)
  • Pyöränpesumahdollisuus

Hissilippu kahdelle päivälle 50€ (ostetaan erikseen Laajis Bikeparkista), kausikortit voimassa myös leirillä. Bikeparkin kahviossa on tarjolla lounasta, kahvia ja muuta purtavaa (ei sisälly osallistumismaksuun).


Tasoryhmien kuvaukset:

First time Funduro: Hallitset maastoajon perusteet ja olet mahdollisesti jo käynytkin hissimäessä, mutta et ole vielä osallistunut Funduro- tai endurokilpailuihin. Tässä tasoryhmässä pääpaino on (kilpailu)reitteihin tutustumisessa ja helpoimpien ajolinjojen valitsemisessa. Käydään läpi myös kilpailujen sisältö ja käytännöt, jolloin ensimmäiseen kilpailuun osallistuminen on helpompaa.

Funduro for fun: Olet jo osallistunut Funduro- tai muuhun enduro-tapahtumiin tai olet muuten kerryttänyt ajokokemusta jo hieman enemmän. Osallistut kilpailuihin lähinnä pitääksesi hauskaa tai kilpaillaksesi omien kavereidesi kanssa. Tässä tasoryhmässä etsitään jo aavistuksen nopeampia ajolinjoja ja pyritään parantamaan aiempien vuosien sijoituksia.

Serious Funduro: Olet osallistunut useampiin Funduro tai muihin enduro-kilpailuihin, haluat kehittyä ajajana ja kivuta tuloslistoilla aina vain korkeammalle. Kilpailuihin lähdet mukaan tavoitteellisesti. Tässä tasoryhmässä painotetaan nopeiden ajolinjojen merkitystä ja haetaan omia rajoja.

Junnuryhmä: Tähän ryhmään ovat tervetulleita kaikki alle 14-vuotiaat, joilla on jo vähän kokemusta bike park-ajosta. Nuorimmat, jotka mahdollisesti tarvitsevat huoltajan apua esim. hississä, voivat ottaa mukaan huoltohenkilön (huoltaja pääsee mukaan hissilipun hinnalla). Ryhmään otetaan max. 10 osallistujaa.


Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja on velvollinen huolehtimaan tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. 

Huom! Mikäli leirin ajankohtaa joudutaan siirtämään pakottavista syistä (kuten koronarajoitukset), siiryvät kaikki ilmoittautumiset automaattisesti uuteen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei ilmoittautuneelle käy, ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään (sini@randombikes.fi) viipymättä, viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, ja sovitaan miten edetään.

LEIRIN AIKATAULU (muutokset mahdollisia):

PERJANTAI

13:00 First time Funduro + Junnut: Ilmoittautuminen ja ryhmiinjako

14:00 Muut ryhmät: Ilmoittautuminen ja ryhmiinjako
16:00 First time Funduro + Junnut: Tauko
16:30 Funduro for fun: Tauko
17:00 Serious Funduro: Tauko
17:00 First time Funduro + Junnut: Opetus jatkuu
17:30 Funduro for fun: Opetus jatkuu
18:00 Serious Funduro: Opetus jatkuu
Päivä päättyy n. klo 19-20

LAUANTAI

10:00 Opetus alkaa

12:30 First time Funduro & Junnut: Tauko
13:00 Funduro for fun: Tauko
13:30 Serious Funduro: Tauko
13:30 First time Funduro & Junnut: Opetus jatkuu
14:00 Funduro for fun: Opetus jatkuu
14:30 Serious Funduro: Opetus jatkuu
Päivä päättyy n. klo 17