Korona-ajan toimintaohjeet kaudella 2021

MUUTOKSIA KAUDEN 2021 TAPAHTUMIIN! Päivitetään tarvittaessa rajoitusten/suositusten muuttuessa.

Maastopyöräenduro on ulkoilmalaji, jossa kilpailusuoritus ajetaan yksitellen 20s väliajoin. Ei massalähtöä. Ajanotto on automatisoitu, eikä lähikontakteja pääse syntymään, kunhan jonotustilanteissa huolehditaan turvaväleistä. Olemme muokanneet tapahtumien luonnetta entistä terveysturvallisempaan suuntaan, jotta vältämme kaikki isommat kokoontumiset koko tapahtuman ajan. Polkupyörien kanssa jonottaessa ja liikkuessa välimatkat säilyvät luonnostaan.

Tapahtumien osallistujamäärä organisaatio mukaan lukien on tapahtumasta riippuen n. 160-190. Tämä määrä hajautuu laajalle ulkoilma-alueelle. Sisätiloissa tapahtuvaa asiointia rajoitetaan. Tapahtumiin osallistuvien yhteystiedot ovat järjestäjän tiedossa.

Rajoitukset

Tapahtumiin saa saapua vain terveenä! Oireisena on jäätävä kotiin. Suosittelemme Koronavilkun lataamista puhelimeen. Kasvomaskia tulee käyttää tapahtuma-alueen sisätiloissa (kilpailutoimisto, WC-tilat jne.) ja silloin, silloin kun turvavälejä ei pystytä pitämään. Kulloisenkin tapahtuman ajankohdan ja tapahtumapaikan rajoitusten mukaan kilpailupaikalla voi olla kahviomyyntiä joko sisällä tai terassilla nautittavaksi, tai mukaan otettavaksi. Kahviossa toimittava kulloistenkin rajoitusten mukaisesti. Tiedotamme näistä aina tapahtumakohtaisesti.

Kilpailulisenssi

Funduro Cup:n osakilpailuihin osallistuvilta vaaditaan Extreme Bike Association Ry:n myöntämä kilpailulisenssi, joka sisältyy liiton jäsenmaksuun (10€/kausi). Jäsenmaksu suoritetaan täällä: https://eba.tapahtumiin.fi/fi/ Jäsenmaksun suorittamisesta on pyydettäessä esitettävä kuitti/tilausvahvistus kilpailutoimistossa. Aluehallintoviraston linjauksen mukaan lajiliittojen alaisia kilpailuja, joissa osallistujilla on voimassa kilpailulisenssi, ei lueta yleisötapahtumiksi.

Yleisö ja huoltojoukot

Nykyisten yleisötapahtumien rajoitusten mukaan yleisöä saa reittien varrella olla. Yleisön tulee pitää välimatkaa seurueensa ulkopuolisiin henkilöihin, mikä mtb-enduron kilpailuformaatin puitteissa on helppoa. Myös tuki- ja huoltojoukot ovat kilpailijoille sallittuja.

Ilmoittautuminen / kilpailutoimisto

Ilmoittautuminen järjestetään niin, että jonottaminen tapahtuu ulkotiloissa. Toimistoon saa tulla ainoastaan hakemaan kilpailunumeroa. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Kilpailutoimiston sisätiloissa käytettävä kasvomaskia. Toimistossa on tarjolla käsidesiä. Turvaväli pidettävä kaikkiin oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin. Ajanottolaite desinfioidaan ennen sen luovuttamista kilpailijalle.

Toimiminen kilpailun aikana

Ajanottolaitteen nollauksesta ja käynnistämisestä huolehtii kilpailuorganisaation edustaja. Ranteeseen kiinnitettävä ajanottolaite dipataan erillisissä nollaus- ja käynnistyslaitteissa ennen kilpailusuorituksen aloittamista. Kilpailijat eivät koskettele nollaus- ja käynnistyslaitteita.

Turvaväleistä on huolehdittava erityisesti jonotustilanteissa. Mahdollisia jonojenmuodostumispaikkoja on hisseillä sekä erikoiskokeiden aluissa. Vähentääksemme jonojen muodostumista erikoiskokeiden alkuun, on ainakin alkukauden kisoissa (Mielakka ja Nuuksio) erikoiskokeet ajettavissa missä tahansa järjestyksessä. Näin saamme hajautettua osallistujat laajemmalle alueelle heti kilpailun alusta lähtien. Kilpailuorganisaatio valvoo jonottamista ja pitää huolta turvavälien noudattamisesta.

Kilpailun päätteeksi ajanottolaite on palautettava niille osoitettuun laatikkoon. Ajanottolaitteet desinfioidaan palautuksen jälkeen. Tulokset ilmestyvät nettisivuille sitä mukaa, kun ajanottolaitteita palautuu ja aikaleimat saadaan luettua ajanotto-ohjelmistoon. Tuloksia ei anneta kilpailutoimistosta! Tulosten kyseleminen viivästyttää tulosten julkaisua.

Peseytymistilat eivät ole käytettävissä. Pyörienpesupiste pyritään järjestämään, mikäli kilpailu ajetaan erityisen mutaisissa olosuhteissa. Pyörien pesu vain pikaisesti huuhtelemalla - pesuaineella ja harjalla läträäminen vasta kotona, jotta jonot saadaan minimoitua.

Kuljettajakokous ja palkintojenjako

Kilpailua edeltävä kuljettajakokous järjestetään virtuaalisesti. Jokainen osallistuja on velvoitettu katsomaan videon ennen kilpailun alkamista. Linkki videoon julkaistaan Funduro Cup:n nettisivuilla sekä Facebook-profiilissa viimeistään kilpailupäivän aamuna. Palkintojenjako järjestetään kilpailun jälkeen ulkotiloissa välijillä turvaväleillä.

Erityisohjeet Funduro-leirille (Mielakka, 13.-14.5.)

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen harjoitusryhmät jaetaan vielä pienempiin ryhmiin. Ryhmien koko määräytyy leirin aikana voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Ryhmät hajautuvat Mielakan rinnealueelle, eikä isoja kokoontumisia pääse syntymään. Leiriläisille toimitetaan ennakkoon ohjeet ja kartta, jonka mukaan osallistujat siirtyvät suoraan oman treeniryhmänsä kokoontumispaikalle. Erillistä ilmoittautumista toimistossa ei tarvitse tehdä! Ryhmien ohjaajille on jaettu etukäteen määrätyt reitit/kohteet, joissa kukin ryhmä harjoittelee määrätyn ajan. Näin ollen jokainen ryhmä pysyy erillään muista. Lounastauot porrastetaan.