TalviFunduroKunkku, Tiirismaa/Hollola, 6.1.2023

Perinteinen Tiirismaan talvikunkku ajetaan tänäkin talvena Funduro Cupin alaisuudessa! Luvassa on legendaarista Tiirismaan talvi-iloittelua tammikuun mysteerikelissä. Nastoilla vai ilman? Lumessa vai sulalla? Kuka tietää...


LISÄINFOT (lisätty 4.1. klo 11): https://www.fundurocup.fi/talvikunkkuinfo/


REITTIKARTTA
Aikuisten sarjat ajavat kaikki kuusi erikoiskoetta, juniorit vain pätkät 2+3+6. Pätkiä saa ajaa niin monta kertaa kun ehtii ja jaksaa, paras aika kultakin pätkältä lasketaan lopputulokseen. Pätkiä ei tarvitse ajaa numerojärjestyksessä, mutta logistisesti ehdotettu järjestys on järkevin. 

Reitti määräytyy sen mukaan, millainen sää ja lumitilanne sattuu olemaan. Kaikki siirtymät mennään polkemalla, hissiä ei ole käytössä. Kesätapahtumiin verrattuna erikoiskokeet sisältävät vähemmän jyrkkiä kohtia. Osalla erikoiskokeista voi olla myös lyhyitä nousuosuuksia. Nastarenkaat sallittu, jos keli sitä vaatii. Itse tehdyillä ns. "ruuvirenkailla" osallistuminen kielletty, vakionastaan perustuvat nastarenkaat ovat sallittuja.

Ruuvirengaskielto: Itse tehdyillä ns. ruuvirenkailla tarkoitetaan renkaita, joissa liukuesteinä käytetään jotain muita kuin alunperin polkupyörän renkaasen tarkoitettuja nastoja. Itse nastoitetut renkaat ovat siis sallittuja JOS käytetyt nastat ovat polkupyörän renkaaseen tarkoitettuja. Kaikki muut "piikit", kuten ruuvit, niitit ja esim. moottoripyörän renkaan nastat ovat kiellettyjä. Kiellon syynä on reitin kulumisen ehkäisy sekä turvallisuus. Terävät pitkät ruuvit voivat aiheuttaa kaatumis- tai törmäystilanteessa merkittävää vahinkoa kuljettajalle tai ulkopuoliselle.

Kilpailureitti julkaistaan viimeistään kilpailua edeltävänä iltana. Harjoittelu Tiirismaalla on kielletty tapahtumaviikolla osallistujan sarjan lähtöaikaan saakka - annetaan ratamestarille työrauha hoitaa polut kisaa varten kuntoon. Ruuhkien välttämiseksi kilpailutoimistolla ja reitillä jokaiselle sarjalle on määrätty liukuva lähtöaika, jonka puitteissa osallistujan on haettava kilpailunumero ja Siac (ajanottolaite) kilpailutoimistolta. Tämän jälkeen kilpailija voi lähteä reitille. Jokaisella sarjalla on lisäksi oma kellonaika, jolloin Siac (ajanottolaite) on viimeistään palautettava saadakseen tuloksen.


Sarjat, sekä lähtö- ja maaliajat kilpailutoimistolta (muutokset mahdollisia, tarkentuu kelin mukaan):

14 - 16v. Siac nouto ja lähtö reitille 10:30 - 11:00, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 14:00.

Naiset Siac nouto ja lähtö reitille 10:30 - 11:30, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 15:00.

Miehet Siac nouto ja lähtö reitille 11:00 - 12:00, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 15:30.

eBike:t Siac nouto ja lähtö reitille 11:30 - 12:30, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 15:30.


  Ilmoittautuminen

  https://fundurocup.tapahtumiin.fi/fi/

  Kilpailuun otetaan max. 200 kilpailijaa. Paikat tulevat myyntiin 20.11.2022 klo 20:00. Ennakkoilmoittautuminen päättyy tiistaina 3.1. klo 23:59. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä on mahdollista, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.


  Kilpailussa ajettavat luokat:

  • 14-16v.
  • Miehet
  • Naiset
  • eBike Miehet
  • eBike Naiset

  Osallistumismaksut:

  59€/49€ (Aikuiset/Juniorit) / Jälki-ilmoittautuminen 70/50€ (Aikuiset/Juniorit) (sis. alv. 10%)

  Osallistumismaksu sisältää:

  • Merkitty, talvihuollettu kilpailureitti
  • SportIdent SIAC ajanottochipin vuokra
  • Kilpailunumero kiinnitystarvikkeineen
  • Tulospalvelu, tulokset tarkasteltavissa netissä erikoiskoekohtaisesti
  • Ensiapu kilpailun aikana

  Lisäohjeet

  Erikoiskokeet saa ajaa vapaavalintaisessa järjestyksessä ja niin monta kertaa kuin suoritusaikana ehtii. Erillistä harjoittelukertaa ei ole vaan kilpailijalle tulee aika jokaisesta ajokerrasta, joista paras tai parhaat jää voimaan. Vaadittavien suorituskertojen määrä tarkennetaan reitin julkaisun yhteydessä. Järjestäjä voi lyhentää kilpailua tai muuttaa kilpailureittiä kelin niin vaatiessa.

  Polut ovat kapeita ja ohittaminen erikoiskokeella on monin paikoin vähintäänkin hankalaa. Kilpailija vastaa siitä, että jättää riittävän välin edellä lähteneeseen. Normaalista käytännöstä poiketen edellä ajavan ei tarvitse päästää takaa tulevaa nopeampaa ohi, jos siihen ei ole saatavilla sopivaa kohtaa. Kaatumisen tai muun syyn vuoksi huonosti menneen erikoiskokeen tapauksessa takaa ohi tuleville on annettava esteetön kulku. Erikoiskokeelle tarpeettomasti pysähtyminen, lumihangen/pöpelikön kautta oikominen tai muu reitin muokkaaminen on ehdottomasti kielletty. Noudata opastusta siirtymillä - erikoiskokeen kautta kulku takaisin lähtöön on ehdottomasti kielletty. Reittiä ei missään tilanteessa saa ajaa tai taluttaa väärään suuntaan.

  Kilpailutoimisto 

  Kilpailutoimiston osoite on Televisiotie 2, Hollola (Huom! Eri paikka kuin viime vuonna). Pysäköinti teollisuushallien sisäpihalle. Toimisto sijaitsee Takami Asian restaurant:n tiloissa, käynti sisäpihan puolelta. Ravintolassa ei ole myyntiä tapahtuman aikana. Toimiston yhteydessä on lämmintä sisätilaa taukoja varten sekä WC:t.


  Tulokset ja palkinnot

  Tuloksia julkaistaan Funduro Cupin tulossivulle sitä mukaa kun ajanottolaitteita palautetaan kilpailutoimistoon. Tapahtumassa kisataan "Tiirismaan talvikunkku", "Tiirismaan talvikuningatar" ja muista eri sarjojen voittajille myönnettävistä arvonimistä. Pienimuotoinen palkintojenjako sarjakohtaisesti n. 15min kyseisen sarjan siac:n palautusajan päätyttyä.

  Ensiapu

  Tapahtuma-alueella päivystää ensiaputaitoinen henkilö, jonka tavoittaa Funduron ensiapunumeron (041-3116126) kautta. Kanssakilpailijan on pysähdyttävä auttamaan loukkaantunutta kilpailijaa ja hälytettävä tarvittava apu paikalle puhelimitse.

  OSALLISTUMINEN JA VASTUUT

  Tapahtumassa toimitaan MTB-enduron lajisääntöjen, Funduro Cupin sääntöjen ja tapahtuman erityisohjeiden mukaisesti. 

  Erikoiskokeiden polut ovat suljettu muulta käytöltä tapahtuman aikana maanomistajan luvalla. Siirtymillä väistettävä hiihtäjiä latujen ylityspaikoissa.

  Järjestäjä pidättää oikeuden siirtää tapahtuma uuteen ajankohtaan tai perua tapahtuma kokonaan koronan, olosuhteiden tai muun tekijän asettaessa järjestämiselle ylivoimaisia haasteita. Tapahtuman pakkasraja on -25 c. 

  Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä on useita ruokakauppoja sekä polkupyöräliike mahdollisia huolto- ja varaosatarpeita varten.

  Tapahtumaan voi ilmoittautua kuka tahansa, tapahtumassa ei ole lisenssivaatimusta.

  Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailunjärjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja on velvollinen huolehtimaan tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta, jos ilmoittautunut on estynyt osallistumaan tapahtumaan. Ilmoittautumisen voi siirtää toiselle henkilölle ennakkoilmoittautumisen päättymiseen asti ilmoittamalla siitä sähköpostitse sini@randombikes.fi. Kerro viestissä alkuperäisen ilmoittautuneen nimi ja uudelta osallistujalta seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sarja johon haluaa osallistua sekä mahdollinen seura/tiimi, alaikäiseltä osallistujalta lisäksi huoltajan nimi sekä puhelinnumero. Uusi osallistuja ja alkuperäinen ilmoittautuja sopivat keskenään maksun suorittamisesta.

  Huom! Mikäli tapahtuman ajankohtaa joudutaan siirtämään pakottavista syistä (kuten koronarajoitukset, sääolosuhteet), siiryvät kaikki ilmoittautumiset automaattisesti uuteen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei ilmoittautuneelle käy, ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään (sini@randombikes.fi) viipymättä, viimeistään kaksi viikkoa ennen uutta ajankohtaa, ja sovitaan miten edetään. Lähtökohtaisesti ilmoittautumismaksua ei palauteta, mutta ilmoittautuminen on siirrettävissä toiseen tapahtumaan tai toiselle osallistujalle.