TalviFunduroKunkku, Tiirismaa/Hollola, 19.2.2022

Perinteinen Tiirismaan talvikunkku ajetaan tänä talvena Funduro Cupin alaisuudessa! Luvassa on neljän erikoiskokeen verran legendaarista Tiirismaan talvi-iloittelua Siac -ajanotolla. Koronatilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään ilman kokoontumisia poikkeusjärjestelyin.


INFO-päivitys 18.2. klo 20

Reittikartta julkaistu. Juniorit ajavat pätkät 1 + 2, kummallekin vähintään kaksi suoritusta. Aikuisten sarjat ajavat kaikki pätkät (1 - 4), kaikille vähintään kaksi suoritusta. Reitti ei ole aivan niin kova kuin toivottiin ja pinnassa on pehmeää lunta, eli pulleampaa rengasta alle jos löytyy/mahtuu. Nastat ei välttämättömät.

Alla kartta kisatoimiston ja parkkipaikan seudusta. Parkkeeraus Vesimäentielle, siististi ja tilaa säästäen. Kisatoimistolta n. 1,5km tiesiirtymä mastolle, josta polkusiirtymää oikealle pätkille 1-3 ja vasemmalle pätkälle 4.

Ensiapu ja pakuhuolto päivystää 1/2-pätkien maalin tuntumassa.

Yleisölle ja kuvaajille suosittelemme EK2 ja EK3 loppupäätä. REITTIÄ PITKIN EI SAA KÄVELLÄ!


Erikoiskokeet ja siirtymät ovat vaihtelevan levyisiä tampattuja talvipolkuja pituudeltaan 600 - 800 m ja korkeuseroltaan 50 - 60 m. Yhden kierroksen kokonaispituus n. 8,2km. Kaikki siirtymät mennään polkemalla, hissiä ei ole käytössä. Kesätapahtumiin verrattuna erikoiskokeet sisältävät vähemmän jyrkkiä kohtia. Osalla erikoiskokeista voi olla myös lyhyitä nousuosuuksia. Reitistä selviää ilman nastarenkaita. Itse tehdyillä ns. "ruuvirenkailla" osallistuminen kielletty, vakionastaan perustuvat nastarenkaat ovat sallittuja.

Ruuvirengaskielto on herättänyt kysymyksiä: Itse tehdyillä ns. ruuvirenkailla tarkoitetaan renkaita, joissa liukuesteinä käytetään jotain muita kuin alunperin polkupyörän renkaasen tarkoitettuja nastoja. Itse nastoitetut renkaat ovat siis sallittuja JOS käytetyt nastat ovat polkupyörän renkaaseen tarkoitettuja. Kaikki muut "piikit", kuten ruuvit, niitit ja esim. moottoripyörän renkaan nastat ovat kiellettyjä. Kiellon syynä on reitin kulumisen ehkäisy sekä turvallisuus. Terävät pitkät ruuvit voivat aiheuttaa kaatumis- tai törmäystilanteessa merkittävää vahinkoa kuljettajalle tai ulkopuoliselle.

Kilpailureitti julkaistaan kilpailua edeltävänä iltana. Harjoittelu Tiirismaalla on kielletty tapahtumaviikolla osallistujan sarjan lähtöaikaan saakka - annetaan ratamestarille työrauha hoitaa polut viikonloppua varten kuntoon. Ruuhkien välttämiseksi kilpailutoimistolla ja reitillä jokaiselle sarjalle on määrätty liukuva lähtöaika, jonka puitteissa osallistujan on haettava kilpailunumero ja Siac (ajanottolaite) kilpailutoimistolta. Tämän jälkeen kilpailija voi lähteä reitille. Jokaisella sarjalla on lisäksi oma kellonaika, jolloin Siac (ajanottolaite) on viimeistään palautettava saadakseen tuloksen.

Siirtymien ylämäkien urille kulumisen hillitsemiseksi eBike-sarjat lähtevät reitille viimeisenä.


Sarjat, sekä lähtö- ja maaliajat kilpailutoimistolta (muutokset mahdollisia):

Juniorit 14 - 16 v ajavat kahta erikoiskoetta. Tuloksiin lasketaan molemmilta erikoiskokeilta paras aika. Siac nouto ja lähtö reitille 10:00 - 10:30, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 12:00.

Naiset ajavat 4 erikoiskoetta. Tuloksiin lasketaan erikoiskokeiden 2 parasta aikaa.
Siac nouto ja lähtö reitille 10:30 - 11:30, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 14:00.

Miehet ajavat 4 erikoiskoetta. Tuloksiin lasketaan erikoiskokeiden 2 parasta aikaa.
Siac nouto ja lähtö reitille 12:00 - 13:00, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 15:30.

eBike ja eBike naiset ajavat 4 erikoiskoetta. Tuloksiin lasketaan erikoiskokeiden 2 parasta aikaa.
Siac nouto ja lähtö reitille 14:00 - 14:30, Siac oltava palautettuna viimeistään klo 17:00.


  Ilmoittautuminen

  https://fundurocup.tapahtumiin.fi/fi/

  Ensimmäiset 50 paikkaa on myyty loppuun. Päijät-Hämeen alueen ulkoilmatapahtumien henkilömäärärajoitus on poistunut 2.2., joten voimme nostaa osallistujamäärän sataan henkilöön. Loput 50 paikkaa tulevat myyntiin 11.2. klo 20:00! Ennakkoilmoittautuminen päättyy 16.2. klo 23:59. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä EI ole mahdollista.


  Kilpailussa ajettavat luokat:

  • 14-16v.
  • Miehet
  • Naiset
  • eBike Miehet
  • eBike Naiset

  Osallistumismaksut:

  49€/39€ (Aikuiset/Juniorit)

  Osallistumismaksu sisältää:

  • Merkitty, talvihuollettu kilpailureitti
  • SportIdent SIAC ajanottochipin vuokra
  • Kilpailunumero kiinnitystarvikkeineen
  • Tulospalvelu, tulokset tarkasteltavissa netissä erikoiskoekohtaisesti
  • Ensiapu kilpailun aikana

  Lisäohjeet

  Erikoiskokeet saa ajaa vapaavalintaisessa järjestyksessä ja niin monta kertaa kuin suoritusaikana ehtii. Erillistä harjoittelukertaa ei ole vaan kilpailijalle tulee aika jokaisesta ajokerrasta. Tuloksiin huomioidaan joko paras (juniorit) tai 2 parasta (muut sarjat) aikaa kultakin erikoiskokeelta. Järjestäjä voi lyhentää kilpailua tai muuttaa kilpailureittiä kelin niin vaatiessa.

  Polut ovat kapeita ja ohittaminen erikoiskokeella on monin paikoin mahdotonta. Kilpailija vastaa siitä, että jättää riittävän välin edellä lähteneeseen. Normaalista käytännöstä poiketen edellä ajavan ei tarvitse päästää takaa tulevaa nopeampaa ohi, jos siihen ei ole saatavilla sopivaa kohtaa. Kaatumisen tai muun syyn vuoksi huonosti menneen erikoiskokeen tapauksessa takaa ohi tuleville on annettava esteetön kulku. Erikoiskokeelle tarpeettomasti pysähtyminen, lumihangen kautta oikominen tai muu reitin muokkaaminen on ehdottomasti kielletty. Noudata opastusta siirtymillä - erikoiskokeen kautta kulku takaisin lähtöön on ehdottomasti kielletty. Reittiä ei missään tilanteessa saa ajaa tai taluttaa väärään suuntaan.

  Kilpailutoimisto on ulkotiloissa osoitteessa Keskikankaantie 8, Hollola. Sisätiloja ei ole käytössä WC:tä lukuun ottamatta. Kilpailutoimistolta on n. 2 km tiesiirtymä ensimmäiselle erikoiskokeelle.


  Tulokset ja palkinnot

  Tuloksia julkaistaan Funduro Cupin tulospalvelussa sitä mukaa kun siaceja palautetaan. Kokoontumisrajoitusten vuoksi palkintojenjakoa ei ole ja tapahtumassa kisataan vain "Tiirismaan talvikunkku", "Tiirismaan talvikuningatar" ja muista eri sarjojen voittajille myönnettävistä arvonimistä. Sarjojen nopeimmat voivat noutaa muistopalkinnot kilpailutoimistosta tulosten valmistuttua.

  Ensiapu

  Tapahtuma-alueella päivystää ensiaputaitoinen henkilö, jonka tavoittaa Funduron ensiapunumeron (041-3116126) kautta. Kanssakilpailijan on pysähdyttävä auttamaan loukkaantunutta kilpailijaa ja hälytettävä tarvittava apu paikalle puhelimitse.

  OSALLISTUMINEN JA VASTUUT

  Tapahtumassa toimitaan MTB-enduron lajisääntöjen, Funduro Cupin sääntöjen ja tapahtuman erityisohjeiden mukaisesti. Osallistujien on pidettävä huolta turvaväleistä ja hygieniasta koko tapahtuman ajan. Hengitystieoireisena ei saa saapua paikalle. Kilpailutoimistolta on saatavissa käsienpuhdistustarpeita. Kilpailutoimistolla asioitaessa suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Viranomaismääräysten niin vaatiessa, tapahtumassa voidaan edellyttää koronapassia.

  Erikoiskokeiden polut ovat suljettu muulta käytöltä tapahtuman aikana maanomistajan luvalla. Siirtymillä väistettävä hiihtäjiä latujen ylityspaikoissa.

  Järjestäjä pidättää oikeuden perua tapahtuma koronan, olosuhteiden tai muun tekijän asettaessa järjestämiselle ylivoimaisia haasteita. Tapahtuman pakkasraja on -25 c. 

  Tapahtuma järjestetään ulkoilmatapahtumana, järjestäjä ei tarjoa sisätilaa eikä ruokahuoltoa. Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä on useita ruokakauppoja sekä polkupyöräliike mahdollisia huolto- ja varaosatarpeita varten. Kilpailukeskuksen ja erikoiskokeiden välisen siirtymän varrella sijaitsee latukahvila Tiiristupa, josta ostettavissa lämmintä juomaa ja pientä purtavaa.

  Tapahtumaan voi ilmoittautua kuka tahansa, tapahtumassa ei ole lisenssivaatimusta.

  Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailunjärjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja on velvollinen huolehtimaan tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta, jos ilmoittautunut on estynyt osallistumaan tapahtumaan. Ilmoittautumisen voi siirtää toiselle henkilölle ennakkoilmoittautumisen päättymiseen asti ilmoittamalla siitä sähköpostitse sini@randombikes.fi. Kerro viestissä alkuperäisen ilmoittautuneen nimi ja uudelta osallistujalta seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sarja johon haluaa osallistua sekä mahdollinen seura/tiimi, alaikäiseltä osallistujalta lisäksi huoltajan nimi sekä puhelinnumero. Uusi osallistuja ja alkuperäinen ilmoittautuja sopivat keskenään maksun suorittamisesta.

  Huom! Mikäli tapahtuman ajankohtaa joudutaan siirtämään pakottavista syistä (kuten koronarajoitukset, sääolosuhteet), siiryvät kaikki ilmoittautumiset automaattisesti uuteen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei ilmoittautuneelle käy, ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään (sini@randombikes.fi) viipymättä, viimeistään kaksiviikkoa ennen uutta ajankohtaa, ja sovitaan miten edetään. Lähtökohtaisesti ilmoittautumismaksua ei palauteta, mutta ilmoittautuminen on siirrettävissä toiseen tapahtumaan tai toiselle osallistujalle.