Ruka Season Swapper 2.-4.10.2020

Samalla kun Rukalla vietetään Suomen laskukauden avausviikonloppua, päästään mäessä myös pyöräilemään. Ruka Season Swapper -tapahtuman ohjelma on osallistujille täysin maksutonta - tarvitset vain hissilipun ja pyörän + varusteet. Tule mukaan ja koe kaksi alamäkilajia samalla hissilipulla!


Tapahtuman ohjelma on suunnattu kaikille hissipyöräilystä kiinnostuneille, aiempaa kokemusta ei vaadita. Perjantai-iltana opit ammattimekaanikon opastuksella säätämään maastopyöräsi iskunvaimentimet itsellesi ja ajotyylillesi sopiviksi. Lauantaina tutustutaan hissipyöräilyyn kahdessa eri tasoryhmässä ja tapahtuman huipennuksena pääset sunnuntaina testaamaan kurssilla oppimiasi taitoja leikkimielisessä kilpailussa!


Pe 2.10.

17:30 Hands-on luento: Maastopyörän iskunvaimentimien säätäminen kuskille sopiviksi

La 3.10.

Opastus hissipyöräilyyn -kurssi kahdessa tasoryhmässä // Kokoontuminen Pisteen edustalla, leikkipaikan vieressä

10-13 Aamuryhmät (Vasta-alkajat / Harrastajat)
15-18 Iltapäiväryhmät (Vasta-alkajat / Harrastajat)


Vasta-alkajien ryhmässä ei tarvitse olla lainkaan kokemusta minkäänlaisesta maastopyöräilystä - lähdemme liikkeelle aivan perusteista ja opettelemme hissipyöräilyn perustekniikoita. 

Harrastajaryhmä on suunnattu heille, joilla on jo kokemusta maastopyöräilystä, mutta hissiavusteinen alamäkiajo on vielä kokeilematta - harjoitellaan erityisesti alamäkitekniikoita, joilla saavutetaan lisää varmuutta vauhdikkaampaan ajoon. 

Ryhmien maksimiosallistujamäärä on 8 hlö/ryhmä. Voit osallistua omalla pyörällä tai vuokrata soveltuvan pyörän esim. Piste-vuokraamosta. Kypärä on kaikille osallistujille pakollinen, suosittelemme myös polvisuojien käyttöä.

Su 4.10.

Ensikosketus maastopyöräenduroon -kilpailu

Tapahtuma huipentuu sunnuntain leikkimieliseen kilpailuun, jossa ajetaan muutamaa helppoa alamäkireittiä maastopyöräenduroformaatin mukaisesti: vain alamäkiosuuksilta otetaan aikaa ja siirtymiin reittien välillä hyödynnetään hissiä. Erikoiskokeita saa ajaa niin monta kertaa kuin ehtii, kaksi parasta aikaa jää voimaan. Kilpailu sopii erinomaisesti ensikertalaisille ja reitit on vaikeustasoltaan hissipyöräilyä aloitteville kuljettajille sopivia. Kilpailuun otetaan mukaan max. 100 osallistujaa. Junioreille omat kilpailusarjat!

Kilpailureitti ja muut yksityiskohdat julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

9-12 Kilpailutoimisto avoinna / Scandic-hotellin ala-aula

10-12 Vapaat harjoitukset

12:30 Ajajakokous Pisteen edustalla

12:45 Ensimmäinen kuljettaja radalle

16:30 Palkintojenjako (arvio, kilpailun kestosta riippuen)

Kokonaistulokset löytyvät täältä. EK-kohtaiset ajat EBA Ry:n sivuilta


Ilmoittautuminen ke 30.9. mennessä täällä!