Funduro-leiri, 21.-22.5.2020

Funduro-kausi avataan helatorstaiviikolla kokoontumalla Nuuksio Bikeparkiin Funduro-leirille herättelemään ajotaitoja talvikauden jäljiltä! Leirillä pääset hiomaan vanhoja taitoja ja oppimaan uutta kokeneempien endurokuljettajien ohjauksessa sekä tutustumaan Nuuksio bikeparkin reitteihin. Tapaat samalla muita Funduro-kuskeja ja saat vinkkejä siitä, mitä kisaviikonloppuina tapahtuu ja miten kisoissa toimitaan. 

Huomioi myös, että kauden 2020 ensimmäinen osakilpailu ajetaan heti kurssin jälkeen (lauantaina 23.5.) Nuuksio Bikeparkissa, eli halutessasi pääset välittömästi testaamaan kurssilla opittuja taitoja jo tutuiksi tulleilla reiteillä!


Ohjaus tapahtuu tasoryhmissä, joiden tarkemmat kuvaukset löydät alta. Ilmoittautuessasi pääset valitsemaan, mihin tasoryhmään haluat osallistua. Tarkempi ryhmäjako tehdään ilmoittautuneiden perusteella.

First time Funduro: Hallitset maastoajon perusteet ja olet mahdollisesti jo käynytkin hissimäessä, mutta et ole vielä osallistunut Funduro- tai endurokilpailuihin. Tässä tasoryhmässä pääpaino on (kilpailu)reitteihin tutustumisessa ja helpoimpien ajolinjojen valitsemisessa. Käydään läpi myös kilpailujen sisältö ja käytännöt, jolloin ensimmäiseen kilpailuun osallistuminen on helpompaa.

Funduro for fun: Olet jo osallistunut Funduro- tai muuhun enduro-kilpailuun. Osallistut kilpailuihin lähinnä pitääksesi hauskaa tai kilpaillaksesi omien kavereidesi kanssa. Tässä tasoryhmässä etsitään jo hieman nopeampia ajolinjoja ja pyritään parantamaan aiempien vuosien sijoituksia.

Serious Funduro: Olet osallistunut useampiin Funduro- tai muihin enduro-kilpailuihin, haluat kehittyä ajajana ja kivuta tuloslistoilla aina vain korkeammalle. Kilpailuihin lähdet mukaan tavoitteellisesti. Tässä tasoryhmässä painotetaan nopeiden ajolinjojen merkitystä ja haetaan omia rajoja.


Leiripaikat tulevat myyntiin portaittain. Porrastetulla myynnillä pyrimme selvittämään kysyntää, jotta pystymme palkkaamaan riittävästi ohjaajia ja näin takaamaan jokaiselle osallistujalle onnistuneen leirikokemuksen. Ensimmäinen erä leiripaikkoja on myynnissä 28.2. asti. Lisäpaikoista tiedotamme maaliskuun aikana.

Leiri on kaksipäiväinen ja ohjattua ajoa on molempina päivinä. Tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Osallistumismaksu 79€. Hintaan sisältyy:

  • Ohjattua ajoa kahtena päivänä
  • Pyöränpesumahdollisuus
  • Video-kuvaus ja videon analysointi (ei pakollinen)

Hissilippu ostetaan erikseen bike parkin kassalta hintaan 20€, sisältää hissilipun molemmille leiripäiville. Mikäli sinulla on Nuuksio Bikeparkin kausikortti, et tarvitse erillistä hissilippua.


Bikeparkin kahviossa on tarjolla lounasta x € hintaan. Ostaessasi lounaan etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä, saat kahden päivän lounaat hintaan x €.

Yhteismajoittuminen on mahdollista bikeparkin läheisyydessä. Tiedotamme tästä lisää, kunhan sänkypaikkojen määrä ja hinta vahvistuvat.