Ellivuori Bike Park, LA 20.8.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa Funduro-kisoissa mukana ollut Ellivuori Bike Park keräsi valtavasti kiitosta, joten palaamme Sastamalaan jälleen kaudella 2022. Kilpailu on yksipäiväinen, mutta lisää Ellivuoren iloittelua hinkuville on sunnuntaina tarjolla myös Frenduro-kilpailu!


Lisäinfot kisaan (lisätty 18.8. klo 23:30):

Kilpailukeskus löytyy tällä kertaa Ellivuori Ski:n eli päärinteiden puolelta - ei hotellilta kuten viime vuonna! Google Mapsista löytyy nimellä Ellivuori Ski Center. Kisatoimisto rinteiden edustalla (siis siellä parkkipaikan vieressä) lipunmyyntirakennuksen luukulla avoinna 9:30-12:00. 

HUOM. Alueella viikon päästä järjestettävän Sisu Extreme Enduron reittimerkkaukset on jo aloitettu, joten merkkausnauhaa on nyt mäellä erittäin runsaasti! Tutustu reittikarttaan sekä reitteihin ajatuksella - kaikki merkkausnauha ei koske Funduro-kilpailua! Kaikkien Funduro-reittien alussa on Funduro-logoilla varustettu START-kyltti ja siitä merkkausnauhoja seuraamalla pitäisi reitit löytyä. Kysy tarvittaessa lisää ohjeita kisatoimistosta.

Kilpailureitit:

Alle 10v. ja 10-13v. sarja ei aja viininpunaisella merkittyjä reittejä (6 Peuranpolku ja 7 Ellin ihme), mutta ajavat sinisellä merkityn reitin (1 Slaalomi) punaisten reittien lisäksi. Heillä siis reitit 3, 2, 1 ja 4. Yksi ajokerta riittää, mutta halutessaan saa ajaa kahdesti, jolloin parempi aika jää voimaan. Reitit voi ajaa haluamassaan järjestyksessä.

Muut sarjat ajavat kaikki paitsi sinisellä merkityn reitin (1 Slaalomi), eli yhteensä viisi reittiä. Kaikki reitit ajettava kahteen kertaan vapaassa järjestyksessä.

Kisatoimiston tuntumasta löytyy Taco-auto, josta voi ostaa ruokaa ja juomaa (menu/hinnasto ilmoitetaan myöhemmin). Hissin ala-asemalta voi ostaa kylmää juotavaa. Hotellilla on ravintola, mutta muiden tapahtumien vuoksi ruuhka voi olla merkittävä.

Suihkuun pääsee ranta-rakennuksella (sininen pallura kartalla), jossa myös uintimahdollisuus laiturilta. Naiset voivat halutessaan tulla suihkuun myös kisatoimistorakennukseen (vain yksi suihku).

Ensiapu päivystää hissin ala-asemalla.

Rinteiden huipulle vievä huoltotie EI ole yleisön / huoltojoukkojen käytettävissä. Vain EA:n ja henkilökunnan käytössä!


Ellivuoren reitit ovat luonteeltaan pääosin tyypillistä suomalaista metsäpolkua. Maasto on paikoittain kivistä, mutta rinneprofiili on Funduron kilpailureiteillä kohtalaisen loiva. Vaikeustasoltaan reitit ovat sinisiä ja punaisia. Käytössä ankkurihissi, nousulatu tasainen. Kilpailussa myös poljettavia siirtymiä.

Kisassa ajetaan jokainen erikoiskoe kahteen kertaan vapaassa järjestyksessä. Päätät siis itse, missä järjestyksessä haluat erikoiskokeet ajaa, mutta kaksi suoritusta kullekin erikoiskokeelle vaaditaan lopputuloksen saamiseksi (ellei toisin myöhemmin ilmoiteta). Alle 10v. ja 10-13v. luokat voivat ajaa erikoiskokeet kahdesti (jolloin parempi aika jää voimaan) tai halutessaan vain kerran. Vapaalla järjestyksellä pyrimme vähentämää jonotusaikaa erikoiskokeille. Hissijonoa tulee kuitenkin varmasti olemaan. Tarkemmat tiedot kilpailureitistä ja sarjoittain vaadittavista erikoiskokeista julkaistaan kilpailuviikolla.

Lue kilpailun säännöt ajatuksella, sillä sääntöjen rikkomisesta voi tulla aikasakkoa. Osallistujainfosta löytyy tärkeät tiedot kaikille kuskeille kisassa toimimiseen ja lisäksi linkki videoon ensikertalaisille. Ensiavun puhelinnumero kilpailun aikana: 041-3116126.

Ellivuoren hotellilla tarjolla kattava valikoima ruokaa, pikkupurtavaa ja juomia, sekä tietysti majoitusta.


Aikataulu (muutokset mahdollisia):

 • 9:30-12:00 Kilpailutoimisto auki
 • 9:30-12:45 Avoimet harjoitukset
 • 13:00 Ajajakokous kilpailutoimiston edustalla
 • 13:15 Ensimmäinen kuljettaja radalle
 • 17:30 Palkintojenjako (arvio, kilpailun kestosta riippuen)

Ilmoittautuminen:

https://fundurocup.tapahtumiin.fi/fi/

Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 17.8. klo 23:59. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu paikan päällä lauantaina klo 9:30 alkaen, jos paikkoja on vielä jäljellä. Kilpailuun mahtuu 180 kuljettajaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 


Kilpailussa ajettavat luokat:

 • alle 10v.
 • 10-13v.
 • 14-16v.
 • alle 21v.
 • Miehet
 • Naiset
 • M-40
 • Hardtail
 • E-bike
 • E-bike naiset

Osallistumismaksut: 

59€/45€ (Aikuiset/Juniorit ja nuoret)

Jälki-ilmoittaututuminen paikanpäällä 69€/55€ (myös korttimaksut!)

Osallistumismaksu sisältää:

 • Merkitty kilpailureitti
 • Hissilippu kilpailupäivälle
 • SportIdent SIAC ajanottochipin vuokra
 • Kilpailunumero kiinnitystarvikkeineen
 • Tulospalvelu, tulokset tarkasteltavissa netissä erikoiskoekohtaisesti
 • Ensiapu kilpailun aikana
 • Pyöränpesumahdollisuus

Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailunjärjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja on velvollinen huolehtimaan tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta jos ilmoittautunut on estynyt osallistumaan tapahtumaan. Ilmoittautumisen voi siirtää toiselle henkilölle kilpailuviikon keskiviikkoon asti ilmoittamalla siitä sähköpostitse sini@randombikes.fi. Kerro viestissä alkuperäisen ilmoittautuneen nimi ja uudelta osallistujalta seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sarja johon haluaa osallistua sekä mahdollinen seura/tiimi, alaikäiseltä osallistujalta lisäksi huoltajan nimi sekä puhelinnumero. Uusi osallistuja ja alkuperäinen ilmoittautuja sopivat keskenään ilmoittautumismaksun suorittamisesta.

Huom! Mikäli tapahtuman ajankohtaa joudutaan siirtämään pakottavista syistä (kuten koronarajoitukset), siiryvät kaikki ilmoittautumiset automaattisesti uuteen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei ilmoittautuneelle käy, ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään (sini@randombikes.fi) viipymättä, viimeistään kolme viikkoa ennen uutta ajankohtaa, ja sovitaan miten edetään. Lähtökohtaisesti ilmoittautumismaksua ei palauteta, mutta ilmoittautuminen on siirrettävissä toiseen tapahtumaan tai toiselle osallistujalle. Viranomaismääräysten niin vaatiessa tapahtumassa voidaan edellyttää koronapassia.