Arctic Winter Funduro by Rock Machine // Rovaniemi, 25.-27.3.2022

Ounasvaaran talvipyöräilyreitti ja rinnealueiden läheisyyteen lumesta muokatut alamäkireitit kutsuvat maaliskuussa vuoden toiseen talvikilpailuun! Talvipyöräilyn asiantuntijat Roll Outdoorsilta loihtivat kilpailuun ainutlaatuisen reitin, jossa päästään nauttimaan niin siirtymien maagisista tunnelmista kuin vain kilpailua varten rakennetuista erikoisreiteistä.


Tapahtuma jakautuu kahdelle kilpailupäivälle, joiden aikana ajetaan yhteensä n. 11 erikoiskoetta. Reittipohja on pääosin lumeen tampattua talvipyöräilyuraa. Reitti ei ole teknisesti erityisen haastava, eikä tapahtumaan osallistuminen vaadi kokemusta alamäki-/enduropyöräilystä. Molempina päivinä hyödynnetään muutamaan ylämäkisiirtymään Ounasvaaran hiihtokeskuksen ankkurihissiä. Hissin käyttöön opastetaan.

Paras pyörävalinta tähän tapahtumaan on läskipyörä joko sähköllä tai ilman. Myös kapearenkaisella (alle 3,8") maastopyörällä saa osallistua, mutta nämä pyörät lähtevät reitille viimeisenä reitin kulumisen hillitsemiseksi.

Kilpailureitin itsenäinen harjoittelu kapearenkaisella (alle 3,8") pyörällä on kielletty tapahtumaviikolla - annetaan ratamestareille mahdollisuus hoitaa reitit viikonloppua varten kuntoon. Sääolosuhteiden salliessa tullaan järjestämään ohjatut reittiintutustumisajot kumpaakin kilpailupäivää edeltävänä iltana (perjantai-iltana tutustutaan lauantain reittiin ja lauantai-iltana sunnuntain reittiin).


Aikataulu (muutokset mahdollisia):

PE 25.3.

 • 17-20 Kilpailutoimisto auki
 • 18:00 Lauantain reittiin tutustuminen ohjatusti (säävaraus)
 • 20:15 Ajajakokous

LA 26.3.

 • 9:30 Ensimmäinen kuljettaja radalle (Ounasvaaran välinevuokraamon edestä)
 • 14:00 Viimeinen kuljettaja pois radalta
 • 13-15:00 Kilpailutoimisto auki
 • Rinnealueen reitit ajettavissa loppupäivän (hissilippu illalle ostettava erikseen)
 • 18:00 Sunnuntain reittiin tutustuminen ohjatusti (säävaraus)

SU 27.3.

 • 9:30 Ensimmäinen kuljettaja radalle (Ounasvaaran välinevuokraamon edestä)
 • 15:00 Viimeinen kuljettaja maaliin
 • 16:00 Palkintojenjako

Ilmoittautuminen

https://fundurocup.tapahtumiin.fi/fi/

Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 23.3. klo 23:59. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailutoimistossa perjantaina 25.3. mikäli paikkoja on jäljellä . Maksimiosallistujamäärä on 100, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


Kilpailussa ajettavat luokat:

 • 14-16v.
 • Miehet
 • Naiset
 • eBike Miehet
 • eBike Naiset

Ei erillisiä sarjoja eri rengasleveyksille tai jäykkäperä-/täysjousto-pyörille.


Osallistumismaksut:

69€/49€ (Aikuiset/Juniorit)

Osallistumismaksu sisältää:

 • Merkitty, talvihuollettu kilpailureitti
 • SportIdent SIAC ajanottochipin vuokra
 • Hissilippu kilpailun ajaksi
 • Kilpailunumero kiinnitystarvikkeineen
 • Tulospalvelu, tulokset tarkasteltavissa netissä erikoiskoekohtaisesti
 • Ensiapu kilpailun aikana

Lisäohjeet

Erikoiskokeet tulee ajaa kilpailureitin määräämässä järjestyksessä. Erillistä harjoittelukertaa ei ole, vaan reitti ajetaan ns. sokkona. Sääolosuhteiden salliessa tullaan järjestämään reittiintutustumisajot kumpaakin kilpailupäivää edeltävänä iltana (perjantai-iltana tutustutaan lauantain reittiin ja lauantai-iltana sunnuntain reittiin). Järjestäjä voi lyhentää kilpailua tai muuttaa kilpailureittiä kelin niin vaatiessa.

Polut ovat kapeita ja ohittaminen erikoiskokeella on monin paikoin mahdotonta. Kilpailija vastaa siitä, että jättää riittävän välin edellä lähteneeseen. Normaalista käytännöstä poiketen edellä ajavan ei tarvitse päästää takaa tulevaa nopeampaa ohi, jos siihen ei ole saatavilla sopivaa kohtaa. Kaatumisen tai muun syyn vuoksi huonosti menneen erikoiskokeen tapauksessa takaa ohi tuleville on annettava esteetön kulku. Erikoiskokeelle tarpeettomasti pysähtyminen, lumihangen kautta oikominen tai muu reitin muokkaaminen on ehdottomasti kielletty. Noudata opastusta siirtymillä - erikoiskokeen kautta kulku takaisin lähtöön on ehdottomasti kielletty. Reittiä ei missään tilanteessa saa ajaa tai taluttaa väärään suuntaan. Merkittyä reittiä tulee noudattaa myös rinnealueella tai muussa ns. tasaisemmassa kohdassa, oikominen on aikasakon tai hylkäyksen uhalla kiellettyä.


Majoitus ja pyöriensäilytys / -vuokraus

Kilpailukeskusken välittömästä läheisyydestä löytyy yösijaa mm. Lapland Hotels Ounasvaara Chalets:lta. Koodilla ALLFUNDURO saat majoituksen 25.-27.3. väliselle ajalle tarjoushintaan. Varaus peruttavissa ja muutettavissa saapumispäivän klo 18 asti, maksu suoritetaan vasta sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tarjouskoodi käytettävä / varaus tehtävä 20.3. mennessä täällä.

Mikäli tarvitset omalle pyörällesi lämpimän yösäilytyksen, ota yhteyttä Roll Outdoors:iin. Heiltä vuokrattavissa myös sähköläskipyöriä!


Tulokset ja palkinnot

Tuloksia julkaistaan Funduro Cupin tulospalvelussa sitä mukaa kun ajanottochippejä (SIAC) palautetaan. Palkintojenjakotilausuudessa palkitaan sarjojen nopeimmat ja arvotaan muutamia tuotepalkintoja kaikkien osallistuneiden kesken (palkinnot jaetaan vain palkintojenjakotilaisuudessa paikalla olevien kesken, mitään palkintoja ei lähetetä jälkikäteen).

Ensiapu

Tapahtuma-alueella päivystää ensiaputaitoinen henkilö, jonka tavoittaa Funduron ensiapunumeron (041-3116126) kautta. Kanssakilpailijan on pysähdyttävä auttamaan loukkaantunutta kilpailijaa ja hälytettävä tarvittava apu paikalle puhelimitse.


OSALLISTUMINEN JA VASTUUT

Tapahtumassa toimitaan MTB-enduron lajisääntöjen, Funduro Cupin sääntöjen ja tapahtuman erityisohjeiden mukaisesti. Osallistujien on pidettävä huolta turvaväleistä ja hygieniasta koko tapahtuman ajan. Hengitystieoireisena ei saa saapua paikalle. Kilpailutoimistolta on saatavissa käsienpuhdistustarpeita. Kilpailutoimistolla asioitaessa suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Viranomaismääräysten niin vaatiessa, tapahtumassa voidaan edellyttää koronapassia.

Erikoiskokeiden polut ovat suljettu muulta käytöltä tapahtuman aikana maanomistajan luvalla. 

Järjestäjä pidättää oikeuden perua/siirtää tapahtuma koronan, olosuhteiden tai muun tekijän asettaessa järjestämiselle ylivoimaisia haasteita. Tapahtuman pakkasraja on -25 c. 

Tapahtuma järjestetään ulkoilmatapahtumana, järjestäjä ei tarjoa sisätilaa eikä ruokahuoltoa. Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä on ravintoloita sekä majoituspaikkoja. 

Tapahtumaan voi ilmoittautua kuka tahansa, tapahtumassa ei ole lisenssivaatimusta.

Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailunjärjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja on velvollinen huolehtimaan tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta, jos ilmoittautunut on estynyt osallistumaan tapahtumaan. Ilmoittautumisen voi siirtää toiselle henkilölle ennakkoilmoittautumisen päättymiseen asti ilmoittamalla siitä sähköpostitse sini@randombikes.fi. Kerro viestissä alkuperäisen ilmoittautuneen nimi ja uudelta osallistujalta seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sarja johon haluaa osallistua sekä mahdollinen seura/tiimi, alaikäiseltä osallistujalta lisäksi huoltajan nimi sekä puhelinnumero. Uusi osallistuja ja alkuperäinen ilmoittautuja sopivat keskenään maksun suorittamisesta.

Huom! Mikäli tapahtuman ajankohtaa joudutaan siirtämään pakottavista syistä (kuten koronarajoitukset, sääolosuhteet), siiryvät kaikki ilmoittautumiset automaattisesti uuteen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei ilmoittautuneelle käy, ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään (sini@randombikes.fi) viipymättä, viimeistään kaksiviikkoa ennen uutta ajankohtaa, ja sovitaan miten edetään. Lähtökohtaisesti ilmoittautumismaksua ei palauteta, mutta ilmoittautuminen on siirrettävissä toiseen tapahtumaan tai toiselle osallistujalle.